Pages

четвртак, 28. јул 2011.

Raquel Zimmermann by Steven Klein for Vogue US August 2011

  MAGNIFIQUE







Pierre Balmain collection

Pariska modna kuća Balmain najavila je mnogo pristupačniju liniju pod nazivom Pierre Balmain namenjenu mladima koja će se pojaviti u prodaji u decembru ove godine. Metropole poput Pariza, Milana, Hong Konga i Rima dobiće posebne prodavnice u kojima će se prodavati isključivo ova linija.

Sama linija se dosta razlikuje od onoga na šta smo navikli kada je Balmain u pitanju, kako po cenama tako i po samom izgledu komada koji nisu toliko glamurozni već totalno casual i opušteni. Čelnici ove modne kuće kažu da očekujemo dosta teksasa i pletenih komada.


субота, 23. јул 2011.

Yves presents...

MARIA HARUTUNIAN

Sigurno ste gledali spot za pesmu "Judas" Lady Gaga-e. Za one koji nisu... izvolite. :)

 

            " I'm just a Holy fool ,
            Oh, baby, it's so cruel ,
            But I'm still in love with Judas, baby..."

Elem, da pređem na stvar...

Raskošan nakit koji se pojavljuje u gore navedenom spotu pravila je mlada i talentovana Maria Harutunian a ekskluzivno za moj blog razgovarali smo o pravljenju nakita, modi i još nečemu.

Priča počinje ovako:



     Nekada davno u toplom i sunčanom LA-u živela je devojčica po imenu Maria. Dok je njen otac radio kao vozač kamiona a majka vodila računa o domaćinstvu, Maria je kao i sva ostala deca vreme provodila igrajući se. Za razliku od svojih vršnjaka koji su se igrali sa autićima i lutkama, Maria se igrala sa perlicama. Prve perlice sa kojima se igrala i od kojih je pravila svoja prva dela bile su sa maminih iznošenih papučica.
     Kako je vreme prolazilo devojčica je stasala u devojku a interesovanje prema pravljenju nakita nije jenjavalo. Nakon završene srednje škole Maria se ozbiljnije bavila pravljenjem nakita a njen otac, videvši da mu je kćerka izuzetno talentovana za ovaj posao odlučio je prodati svoj kamion i upustiti se u svet nakita kako bi joj pomogao.
     Danas, desetak godina kasnije pravljenje nakita se pretvorilo u pravi porodičan biznis. Maria sa svojom porodicom poseduje prodavnicu ručno rađenog nakita od Swarowski kristala. Sarađivala je sa poznatim ličnostima poput Cher, Dianna Ross, Pink, Lady Gaga a njen nakit se pojavljivao u emisijama kao što su "Dancing with the stars""True blood".


Yves: Koliko dugo se baviš pravljenjem nakita?

Rođena sam sa kleštima u rukama. Od moje pete ili šeste godine. Igrala sam se sa perlicama umesto sa lutkama.

Yves: Gde pronalaziš inspiraciju za ovako neverovatne komade?

Inspiraciju pronalazim svuda oko sebe. Sanjam o mom nakitu, probudim se i počnem stvarati. Mogu napraviti komad nakita od bilo čega, čak i od sundjera za posuđe.

Yves: Zašto baš Swarovski kristali?

Verujem u kvalitet i Swarovski su jedini kristali koje koristim. Drugi se istupe i ne sijaju kao Swarovski.

Yves: Da li si pohađala neku školu za dizajn ili si prirodan talenat?

Nikada nisam išla u školu za dizajn. Završila sam srednju školu a nakon toga fakultet za menadžment. Rekla bih da sam prirodan talenat. (Nikada to nisam rekla naglas!)

Yves: Tvoj omiljeni komad koji si ikada napravila je...? Mogu li ga videti?

Moj omiljeni komad bio bi jedan koji sam napravila za pevačicu Pink. Dobila sam četiri dana da napravim ovaj komad i imala sam tu čast da je upoznam na probama. U pitanju je bio komad za gornji deo tela sa štitnikom za rame a pokrivao je i čitavu ruku. Koristila sam 12.000 Swarovski hematit kamenčića. Možeš pogledati u njenom spotu za pesmu "U+Ur hand".


Yves: Da li voliš da nosiš svoj nakit?

Ovo će zvučati smešno ali ja mrzim da nosim nakit! Da, volim da ga pravim i posmatram ljude kako uživaju u mojim kreacijama, ali iz nekog razloga ja ću nositi nakit samo kada izlazim i zato što ljudi očekuju od mene da imam nešto na sebi.

Yves: Reci mi nešto o pravljenju nakita. Da li je teško?

Ja pravljenje nakita uopšte ne vidim kao nešto teško. Možda iz razloga što to radim veoma dugo da mi je potpuno prirodno. Mislim da sve što ti je potrebno je mašta, klešta i sekači.

Yves: Koliko je potrebno vremena za jedan komad?

Zavisi od toga koliko je komad komplikovan. Manžetnu mogu da napravim za 15-20min. Jednostavnu ogrlicu za 10min. Brza sam i uvek vodim računa o tome da je svaki komad napravjlen kako treba i mora biti savršen. U protivnom ja ću ga napraviti ponovo. Možeš slobodno reći da sam perfekcionista.

Yves: Sarađivala si sa dosta poznatih ličnosti poput Cher, Dianna Ross, Pink.... Koja ti je najdraža?

Ne mogu da kažem da imam najdražu. Volim ih sve i čast mi je da sarađujem sa bilo kojim umetnikom koji je strastan u onome čime se bavi.



Yves: Pretpostavljam da nisi sama u ovome. Da li je u pitanju porodični biznis?

Da, može se tako reći. Bez podrške moje porodice nikada ne bih mogla započeti karijeru. Moj otac je prodao svoj kamion i uložio novac u moj san. Moja majka i brat su proveli mnogo neprespavanih noći kako bi mi pomogli da završim porudžbine da bi ih mogli isporučiti na vreme. Volim ih mnogo i hvala im što su mi moje snove pretvorili u javu.

Yves: Moram priznati, pošto veoma volim neobišne naočare, da obožaaaaaaaavam modele koje si napravila. Da li ćeš praviti još?

Oh da, praviću još u drugim bojama i teksturama. Nova kolekcija naočara biće u prodaji u avgustu 2011.


Yves: Da li je teško biti uspešan dizajner nakita u Americi?

Teško je zbog konkurencije, ali to je razlog zašto se moji radovi razlikuju od drugih.

Yves: Da li su tvoji komadi skupi? Možemo li ih mi, obični smrtnici priuštiti?

Želim da svako na svetu može da uživa u mojim komadima i to je razlog što ja pravim nakit koji je prelep a pritom pristupačan. Da, imam i Couture komade koji su malo skuplji ali to je zbog toga što iziskuju mnogo vremena za pravljenje.

Yves: Reci mi nešto, ne, reci mi sve o saradnji sa Lady Gaga-om. Da li si je upoznala?

Hahaha, da bih ti rekla sve bile bi potrebne stranice i stranie. No, evo ukratko. Verujem u zakon privlačnosti. Nekoliko nedelja pre no što sam čula da ću praviti nešto za njen spot napisala sam na fejsbuku: "Praviću nakit za njeno visočanstvo Lady Gaga-u. Eto, bacam to u univerzum!". To sam napisala i vratila se poslu. Jedne večeri izašla sam sa prijateljem koji je stilista i mojom asistentkinjom i prijatelj mi je rekao: "Upravo sam obavio poziv i ti ćeš dizajnirati komade za spot Lady Gaga-e koji se snima sutra." . Bila sam u šoku! Imala sam 24h za pravljenje. Bilo je nestvarno. Nažalost, nisam je upoznala, ali hoću jednog dana. Eto, bacam to u univerzum! ;)


Yves: Hajde da pričamo o modi. Šta za tebe predstavlja moda?

Moda je ono što si ti. Izraz tebe samog. Svi mi procenjujemo ljude po onome što nose pre nego što kažemo zdravo jedno drugom.

Yves: Da li voliš da nosiš dizajniranu garderobu?

Dizajnirane naočare, DA! Dizajnirane cipele, DA! Dizajniranu odeću, pa i ne baš.

Yves: Koji ti je omiljeni dizajner?

Gareth Pugh. Volela bih da sarađujem sa njim jednog dana. Njegove kreacije su brilijantne!

Yves: Razmišljaš li možda o pravljenju garderobe sa tvojim potpisom?

Da, volela bih da dizajniram torbe, odeću, cipele, donji veš... Sve to imam u mojoj glavi i samo mi treba vremena da stvaram.

Yves: Šta misliš o modnim blogerima?

Volim taj autoput informacija i posvetim pažnju njemu kada imam vremena. Blogovi su odlična alatka za informacije o modi, dizajnerima, stilistima.

Yves: Pošto si iz poreklom iz Jermenije, baš me zanima tvoje mišljenje o Kardashian-ovima.

Oni definitivno nisu tipični Jermenci koje bi sreo u LA-u, ali volim ih.

Yves: Čime se zanimaš kada imaš slobodnog vremena?

Izlazim sa prijateljima, gledam filmove, obožavam sushi, i možda dizajniram moj naredni komad.

Yves: Omiljeni film, knjiga, muzika?

Omiljeni film bi bio "Intevju sa vampirom" , volela bih da imam vremena za knjige, a od muzike volim sve sem country-ja. OMG, nadam se da mi sledeći klijent neće biti neki country izvođač. To bi bilo čudno!


четвртак, 7. јул 2011.

Kate Moss in VOGUE UK, August 2011




Britanski supermodel Kate Moss od 01. jula zvanično je postala gospodja Hince. Naime, plava mršavica se venčala za svog partnera Jamie Hince-a sa kojim je bila u vezi preko četiri godine. Venčanju od milion dolara prisustvovale su mnoge poznate ličnosti kao što su Naomi Campbell, Kelly Osbourne, Brian Ferry, Jade Jagger, Jude Law, Anna Wintour. Mlada je nosila kreaciju svog bliskog prijatelja John Galliano-a a cipele Manolo Blahnik.


Kate je za avgustovski broj britanskog VOGUE-a snimila editorijal a same fotografije je radio, ko drugi do Mario Testino.

RETRO CHIC


I LOVE IT! :)

понедељак, 4. јул 2011.

Megan Fox for Giorgio Armani

Holivudska glumica Megan Fox je novo zaštitno lice letnje beauty kampanje Giorgio Armani. Ova dvadesetčetvorogodišnja lepotica izgleda zaista prelepo na promo fotografijama i, po mom mišljenju uspeh ove kolekcije je zagarantovan.

субота, 2. јул 2011.

Models talk

MILOŠ MIĆOVIĆ


Mladi beograđanin bavi se modelingom 3 godine i iza njega je veliki broj revija, kampanja kao i TV reklama. Pored toga što je izuzetno uspešan u poslu kojim se bavi, Miloš je inženjer industrijskog inženjerstva, na drugoj godini je muzičke škole - odsek solo pevanje a u svoje slobodno vreme bavi se pisanjem poezije, crtanjem kao i latino-američkim plesovima. Sa svoje 23 godine osvojio je titulu najelegantnijeg muškarca sveta na izboru Mister universe model.

Miloš se trenutno nalazi u Milanu gde radi za poznate svetske kreatore kao što su Ermanno Scervino, Lacoste, Sergio Tacchini, Iceberg i veoma sam mu zahvalan što je odvojio malo (više) vremena kako bi se pozabavio mojim pitanjima.

Ovom mladom momku predstoji svetska karijera a ja mu od srca želim veeeeeliku kampanju u skorije vreme kao i to da ostvari svoj san i zapeva na engleskom jeziku.

Yves: Kako si uopšte postao model?
To je bila stvar odluke i naravno moja želja, s tim što me je za prvu i veću agenciju na audiciju uputila moja dobra drugarica Gorana koju ovom prilikom pozdravljam.

Yves: Za koju modnu agenciju radiš?
Moja matična agencija je CLICK u kojoj sam razvio karijeru uz saradnju agencije FOX, a imam i uspešnu saradnju sa agencijom SELECT.
Yves: Da li si radio neke poznate kampanje?
Prva kampanja koju sam radio je svetska kampanja za BON BON  underwear, relativno skoro sam radio kampanju za ERSTE BANK –u sa Viktorom Troickim, koja tek treba da se pojavi a ovde u Milanu kroz par dana bi trebalo da radim reviju za Lacoste nakon čega bih radio i kampanju.
Yves: Na koji posao si posebno ponosan? 
Kad se osvrnem na moju dosadašnju karijeru ponosan sam na celokupan uspeh odnosno na sve poslove, koji su mi doneli  2 veća priznanja : ,,Najbolji maneken 23. fashion week-a”  i nagradu ,, New Face “ na Fashion Selection-u, na koje sam jako ponosan.
Yves: Objasni mi kakav je posao modela. Kako izgleda jedan tvoj dan? 
Konkretno u Srbiji nemate svakodnevne obaveze što se tiče manekenstva, kao npr sada u Milanu gde vam dan počinje od ranog jutra. Pre svega uveče dobijem mail sa spiskom kastinga na osnovu čega pravim plan i redosled da bih uspeo da postignem sve kastinge jer se dosta njih vremenski poklapa.Važna je dobra organizacija. Evo i primera: pre neki dan sam imao devet kastinga i nisam uspeo stići na dva, jer dosta vremena odlazi na čekanje pošto su ovde trenutno manekeni iz celog sveta. Dakle kreće se od ranog jutra sa šetnjom i jurnjavom. Sa svim obavezama završim  obično oko 19h a na spavanje krećem ranije da bih imao energije za sledeći dan. Između ostalog u takav raspored morate ubaciti i trening, sređivanje za kasting, a pošto je najbitniji utisak koji ostavljate na kastingu morate biti energični i profesionalni ceo dan. Naporno je ali se isplati!


Yves: Dosta modela se žali na visinu honorara u Srbiji. Reci mi da li može da se živi od tog posla ovde? 
Generalno u Srbiji honorari za modne reviju su jako niski u odnosu na poslove koje možete uraditi a inostranstvu. Od modelinga odnosno manekenstva u Srbiji ne može da se živi , to je samo dodatna zarada,  dok napolju mogu da se zarade lepe pare.
Yves: Pretpostavljam da zbog posla kojim se baviš dosta putuješ. Koja ti je omiljena destinacija? 
Bez razmišljanja bih izdvojio Dominikansku Republiku što zbog prirodne lepote tog Raja na Zemlji, što zbog pozitivne energije kojom se napunite na takvom mestu. Tamo sam proveo dve nezaboravne nedelje i svi napori i obaveze padaju u drugi plan samo dok pogledate oko sebe.
Yves: Početkom maja si bio na takmičenju Mister Universe. Gde se samo takmičenje održalo? Možeš li mi preneti tvoje utiske?
Takmičenje se održalo u gore pomenutoj Dominikanskoj republici u gradovima Santo Domingo i Punta Kana  od 2. do 15. maja. To takmičenje je jedno jako veliko lepo i značajno iskustvo za mene, koje mi svakim danom nedostaje i rado bih ponovio. Jako sam zadovoljan svojim kompletnim učešćem i plasmanom jer je to veliki uspeh , moj lični a i naše lepe zemlje.Osvojio sam 7. mesto, odnosno i plasman u top 10 i titulu ,,Mister Universe Elegant Model 2011”.  Prijatelje koje sam stekao tamo nikad neću zaboraviti. Sve je bilo na jako visokom profesionalnom nivou, imali smo razna gostovanja po svim televizijama, klubovima i restoranima gde smo bili jako prijatno dočekani. Obišli smo sve turističke lokaciji i vodeni park.Odsedali smo u tri hotela. Svi su bili ,,Barselo” hoteli. Sve nam je bilo obezbedjeno. Taj deo mog života ću dugo pamtiti.

Yves: Posao modela zahteva savršen ten, fizički izgled...Da li dosta vremena provodiš u teretani ili na svom izgledu možeš zahvaliti genetici?
Posao modela zahteva da izgledate ,,savršeno” gde god da se pojavite, ne mislim samo na pristojnu garderobu, nego da ste čisti, uredni i pozitivni. U teretanu idem sigurno šest puta nedeljno i pauza mi je jednom izmedju tih šest dana. Jako sam posvećen svemu pa i kad sam u teretani maksimalno sam skoncentrisan i uz sve to imam jako zahvalnu genetiku ,što znači da mogu jesti i hranu koju ne bih preporučio nekima koji drže do dobrog izgleda, a da mi pritom ništa ne kvari liniju.
Yves: Postoji li zavist među modelima, u stilu : ”Ovaj momak dobija više poslova od mene i sad neću pričati sa njim... ''?
Postoji i ima raznih razloga za mržnju, mada mislim da je kod devojaka mnogo više izraženo.
Yves: Šta najviše voliš kod svog posla?
Volim što mi ovaj posao donosi dosta novih poznanstava, mogućnosti i ponuda i jako uživam u tome.
Yves: Da li si ovisnik o modi. Pratiš li modne trendove?
Ne, nisam, preferiram neki svoj stil ali se trudim da ga uskladim sa onim što je trenutno moderno.
Yves: Trošiš li puno na garderobu?
Voleo bih da da, ali ne. Važno mi je jako da mi se određeni komad garderobe svidi a cena nije bitna i ne preferiram skupe stvari.
Yves: Omiljeni dizajner?
Izdvojih bih Mirjanu Nićević.
Yves: Na čega si posebno slab, kad su odevni predmeti u pitanju?
Uh, volim jako dobro strukirane kosulje, majce na V izrez i ogrlice.

Yves: Trenutno si u Milanu. Šta radiš tamo?
Isto  što i svi ostali modeli, čekam dobar posao, hehe.
Yves: Čime se baviš u slobodno vreme, neki hobi, sport?
Idem u muzičku školu i pevam po ceo dan. Čitam knjige, pišem pesme, slušam muziku i volim dosta da šetam.
Yves: Šta ti se uvek nalazi u torbi ili ako ne nosiš torbu, šta je uvek uz tebe kad ideš negde?
 Pa pošto sam alergičan na dosta stvari , obavezno uz sebe imam papirne maramice. Tu je i labelo. Ne razdvajam se od mp4 playera.
Yves: U tvom mp4 player-u sada svira?
Toše Proeski ,,Somewhere safe from harm” , uglavnom Toše , Oliver ili neka dobra strana house i pop muzika.
Yves: Za kraj, šta bi poručio mladim ljudima koji žele da se bave tvojim poslom?
Da veruju u sebe, da imaju dosta strpljenja i volje…

петак, 1. јул 2011.

CHANEL Ad campaign F/W 2011/2012

Nova kampanja modne kuće CHANEL za jesen/zimu 2011/2012.

U glavnoj ulozi je danski model Freja Beha Erichsen- kojoj je ovo peta uzastopna kampanja, za stajling je zadužena Carine Roitfeld a fotografije potpisuje niko drugi do Karl Lagerfeld.

Freja, kabina za fotografisanje i CHANEL.